Стопкадър БНТБразилия победи Швейцария с 1:0 след късен гол на Каземиро във

...
Стопкадър БНТБразилия победи Швейцария с 1:0 след късен гол на Каземиро във
Коментари Харесай

Бразилия пречупи коравите швейцарци и стигна осминафинал

Стопкадър Българска национална телевизия

Бразилия победи Швейцария с 1:0 след късен гол на Каземиро във втория си мач от група " G " на Световното състезание в Катар и се класира за осминафиналите. Преди последните дуели в групата " кариоките " са водач с 6 точки, пред Швейцария - 3, Камерун - 1, и Сърбия - 1. В послените срещи Бразилия среща Камерун, а Сърбия - Швейцария.

Началото на срещата бе умерено - без обстановки пред двете порти в първите 10 минути. Все отново бразилците имаха териториално преимущество, само че като се изключи едно рисково влизане в наказателното поле на Ричарлисон, приключило с ъглов удар, нищо по-опасно не се случи, написа Sportal.bg.

В 27-ата минута пристигна първата заплаха пред една от двете порти. Винисиус Жуниор бе пропуснат в наказателното поле и получи топката с дълъг пас на Рафиня. Ударът му от въздуха обаче бе избит от Зомер в ъглов удар. Малко по-късно Рафиня стреля тъкмо от отдалеченост, само че без особени проблеми за стража на швейцарците.

До края на първата част обстановката на терена не се промени изключително. Бразилия диктуваше темпото, само че не откри верния път към вратата на противника. В моментите, когато се стигаше до нещо към Зомер, вратарят действаше несъмнено и не разреши напрежение към вратата му. Швейцария от своя страна всичко на всичко влезе два пъти в наказателното поле на Бразилия, само че това не докара до заплаха.

В началото на втората част играта продължи в същото течение, при което Бразилия продължи да нападна, само че ялово. Швейцария погледна малко по-смело към вратата на Алисон, само че най-опасното нещо бе едно безредие в наказателното поле, което не приключи с удар.

26

В 57-ата минута Ричарлисон не съумя да засече остро центриране отляво в наказателното поле. Това бе най-чистото състояние при започване на второто полувреме.

В 64-ата минута Бразилия съумя да открие резултата, само че попадението бе анулирано от ВАР. След няколко извоювани единоборства в средата на терена за южноамериканците Винисиус бе изведен на чиста позиция и осъществя. Оказа се обаче, че Ричарлисон е бил в засада при едно от единоборствата преди подаването към голмайстора и голът вярно не бе зачетен.

Бразилия продължи да работи много безидейно в предни позиции, само че в 83-ата минута брилянтно деяние на Казимиро зарадва отбора на Тите. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед получи опция за изстрел в наказателното поле и с отличен шут диагонално не остави шансове на Зомер. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР